نوبت دهی تعویض پلاک در سال 1401 + راهنمای تصویری سامانه - شرکت هیروسان

نوبت دهی تعویض پلاک در سال 1401 + راهنمای تصویری سامانه

یکی از مواردی که در هنگام خرید و فروش خودرو انجام می‌شود، نوبت دهی تعویض پلاک خودرو و انتقال اسناد است. به این صورت که فروشنده خودرو و خریدار که طرفین معامله هستند باید مدارک لازم برای تعویض پلاک را به همراه داشته، با مراجعه به مراکز تعویض پلاک خودرو، مراحل تعویض پلاک را طی کرده و با پرداخت هزینه تعویض پلاک، فرآیند خرید و فروش خودرو را به پایان برسانند.

توجه مهم:  هیروسان (این مقاله در فروردین ماه سال 1401 در خصوص پرداخت مالیات خرید و فروش خودرو داخلی بروزرسانی شد )

به گزارش ایرنا، سرهنگ علی محمدی رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور در مراسم رونمایی از سامانه اخذ مالیات نقل و انتقالات خودرو که در مجموعه تعویض پلاک میثم در جاده مخصوص کرج برگزار شد، گفت: سامانه کنترل پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو براساس ماده ۲۹ قانون با توجه به تکلیف پلیس راهور به منظور تحقق این کنترل طراحی و پیاده‌سازی شده. البته این کنترل از چند ماه قبل با همکاری سازمان امور مالیاتی انجام می‌شد اما طراحی این سامانه امروز محقق شد تا این کنترل به صورت سیستمی انجام شود و دخل و تصرفی انسانی در این حوزه وجود نداشته باشد.

نحوه پرداخت مالیات خودرو برای دریافت پلاک:

وی ادامه داد: نرخ مالیاتی که از شهروندان برای نقل و انتقال خودرو اخذ می‌شود توسط سازمان امور مالیاتی تعیین و اعلام می‌شود و پرداخت از طریق درگاه سازمان امور مالیاتی انجام می‌شود، در سامانه نوبت‌دهی تعویض پلاک نیز طراحی به شکلی انجام شده که شهروندان پیش از اخذ نوبت به درگاه سازمان امور مالیاتی هدایت می‌شود و پس از پرداخت مالیات می‌توانند نوبت تعویض پلاک اقدام کنند.رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور ناجا خاطر نشان کرد: البته شهروندان قبل از نوبت‌گیری نیز می‌توانند با مراجعه به سایت سامانه دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو نسبت به پرداخت این مالیات اقدام کنند.

 

سایت سامانه پرداخت مالیات خودرو داخلی و خارجی قبل از تعویض پلاک

cartransfer.tax.gov.ir

مشاهده میزان مالیات خودرو داخلی و خارجی

سایت پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو

استعلام و مشاهده آنلاین میزان مالیات نقل و انتقال خودرو

داوود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این مراسم گفت: این مالیات باید یک درصد از ارزش خودروهای داخلی و ۲ درصد خودروهای وارداتی را شامل شود.

هزینه مالیات نقل و انتقال خودرو با کیست ؟

بر اساس اعلام رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، مالیات نقل و انتقال خودرو بر عهده فروشنده بوده و در صورت عدم پرداخت برعهده فروشنده باقی خواهد ماند و فروشنده بدهکار مالیاتی تلقی می‌شود.

برای شروع کار تعویض پلاک بهتر است ابتدا بدانید مدارک لازم برای فروش خودرو، تعویض پلاک و دریافت نوبت دهی تعویض پلاک چیست؟

  • اصل کارت ملی و شناسنامه (برای هر دو طرف معامله، یعنی فروشنده و خریدار)
  • کارت بیمه و بیمه نامه خودرو – بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه خودرو (فروشنده)
  • برگ سبز یا سند مالکیت خودرو (برگه شناسایی خودرو) (فروشنده)
  • در صورت موجود بودن، سند مالکیت ثبت شده در دفتر اسناد (فروشنده)
  • برگه عدم خلافی (فروشنده)
  • کارت معاینه فنی خودرو (فروشنده)
  • کارت عابر بانک جهت پرداخت هزینه‌های خلافی (فروشنده)
  • کارت عابر بانک برای پرداخت هزینه‌ها (خریدار)
  • سند احراز محل سکونت و یکی از قبوض آب، برق و یا گاز همان محل سکونت (خریدار)
  • برگه پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو (صورتحساب پرداختی از سامانه مالیات خودرو) (اجرا شده از 6 فروردین 1401)

 

مراحل تعویض پلاک خودرو

قدم اول: نوبت دهی آنلاین تعویض پلاک (چجوری نوبت تعویض پلاک بگیریم؟)

برای گرفتن نوبت از طریق سایت، ابتدا باید وارد سایت زیر شوید.

سایت نوبت دهی مرکز تعویض پلاک

https://nobatdehi.epolice.ir/

راهنمای تصویری نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک + سایت تعویض پلاک

  1. پس از ورود به سایت لازم است که فرم ثبت نام را تکمیل کنید. بدین منظور مطابق تصویر بر روی گزینه ثبت نام کلیک کرده و اطلاعات مورد نظر را وارد نمائید. (تصویر اول در حالت وب و تصویر دوم حالت موبایل سامانه تعویض پلاک را به شما نشان می‌دهد)
  2.  
  3.  
  4.  
  5. از بخش مشخص شده نام استان – شهر – خدمت مورد نظر و نوع وسیله نقلیه خود را مشخص و بر روی دکمه جستجو کلیک کنید.

    2- سپس وارد صفحه زیر می‌شوید که نام مراکز تعویض پلاک را به شما نشان داده و می‌توانید روی دریافت نوبت کلیک نمایید.

 

از بخش مشخص شده نام استان – شهر – خدمت مورد نظر و نوع وسیله نقلیه خود را مشخص و بر روی دکمه جستجو کلیک کنید.

2- سپس وارد صفحه زیر می‌شوید که نام مراکز تعویض پلاک را به شما نشان داده و می‌توانید روی دریافت نوبت کلیک نمایید.

 

3- سپس تقویم کاری و نوبت های خالی مرکز تعویض پلاک انتخابی را مشاهده کرده و بنا بر امکان خود روز معین را انتخاب می کنید و اطلاعات خواسته شده را تکمیل نمایید:

 

 

4- در انتها و پس از تکمیل اطلاعات با کلیک بر روی ساعت مورد نظر خود صفحه ای مشابه صفحه زیر به شما نشان داده خواهد شد. در صورتی که قبلا در سیستم ثبت نام کرده اید می توانید با نام کاربری ( شماره تلفن همراه )خود و رمز عبور وارد سیستم شده و نوبت خود را ثبت نمایید. در غیر این صورت ابتدا باید در سیستم ثبت نام کنید.

 

 

 

5- پس از انتخاب نوع وسیله نقلیه و وارد کردن شماره پلاک خودرو، باید به پایین سایت بروید و تیک گزینه شرایط و مدارک لازم جهت نقل و انتقال را مطالعه کرده ام، را بزنید و در نهایت بر روی گزینه ثبت نوبت کلیک کنید.

در نظر داشته باشید که لازم است در ساعت مقرر شده، هر دو طرف معامله در مرکز مشخص شده حاضر باشند.

قدم دوم: مراجعه به مرکز تعویض پلاک

راس ساعت مقرر شده نیاز است که دو طرف معامله در مرکز تعویض پلاک حضور یابند. در نظر داشته باشید که اگر تا 3 مرتبه نوبت رزرو کنید و مرکز حضور پیدا نکنید، از سوی پلیس راهوار مزاحم تلقی شده و محدودیت رزرو برایتان در نظر گرفته می‌شود.

پیش از مراجعه به مرکز، حتما مدارک مورد نیاز را که در بالا به آن اشاره شد، چک کنید تا چیزی از قلم نیوفتد.

 

قدم سوم: پرداخت هزینه تعویض پلاک خودرو

پس از ورود به مرکز با ارائه مدارک مورد نیاز، هزینه تعویض پلاک باید پرداخت شود. در اینجا هزینه‌ها شامل هزینه پست سند و کارت خودرو و همچنین هزینه تعویض پلاک می‌شود که بر عهده خریدار است، و هزینه خلافی بر عهده فروشنده. در نظر داشته باشید که پرداخت به صورت نقدی امکان پذیر نیست و حتما باید با عابربانک پرداخت شود که در لیست مدارک مورد نیاز تعویض پلاک آورده شده است.

 

قدم چهارم: تائید اصالت خودرو

پس از انجام مراحل بالا نوبت به تائید اصالت خودرو از سوی کارشناسان و بازرسان مرکز می‌رسد. برای این منظور کارشناس مربوطه خودرو را با مشخصات وارد شده در برگه تطبیق می‌دهد. این موارد عبارتند از:

  • شماره شاسی
  • نوع و شماره موتور
  • تعداد سیلندر
  • نوع سوخت
  • سیستم و تیپ خودرو
  • محور، ظرفیت و تعداد چرخ
  • رنگ خودرو

بعد از اینکه این موارد از سوی کارشناس تائید شد، مجوز فک پلاک قبلی، صدور و نصب پلاک جدید داده می‌شود.

 

قدم پنجم: فک پلاک و نصب پلاک جدید

پس از تائید اصالت خودرو از سوی بازرس مربوطه، پلاک قبلی از روی ماشین جدا شده و پلاک جدید نصب می‌گردد. در صورتی که شما چندین پلاک آزاد داشته باشید، می‌توانید یکی از آن‌ها را بر روی خودرو نصب کنید.

سوالات متداول در مورد تعویض پلاک خودرو

سوالاتی که ممکن است در اینجا برای شما پیش بیاید بدین صورت است:

1- آیا شماره پلاک انتخابی است یا خیر؟ برای مثال آیا می‌توان زوج یا فرد بون پلاک را با توجه به طرح ترافیک انتخاب کرد؟

به طور کلی باید گفت که شما تنها می‌توانید رند بودن و یا نبودن شماره پلاک را انتخاب کنید و زوج یا فرد بودن آن توسط پلیس راهور و به صورت تصادفی انتخاب می‌شود.

2- چگونه می‌توان پلاک تهران گرفت؟

در صورتی که قصد گرفتن پلاک تهران و یا هر شهر دیگری را دارید حتما باید در آن استان سکونت داشته باشید. برای دریافت پلاک تهران و یا هر شهر دیگر باید سند و یا اجاره نامه محل سکونت آن شهر را همراه با یکی از قبوض آب، برق یا گاز همان آن محل سکونت را در دست داشته باشید.

3- مراحل تعویض پلاک چقدر زمانبر است؟

مدت زمان مورد نیاز  برای حضور در مرکز تعویض پلاک، بستگی به میزان شلوغی آن مرکز و تعدا مراجعین و کارکنان دارد. در حالت کلی باید گفت که می‌توان زمان تقریبی 3 تا 6 ساعت را برای اینکار در نظر گرفت.

4- مدت زمان صدور کارت خودرو بعد از تعویض پلاک چقدر است؟

پس از اینکه شماره پلاک خودرو تعیین شد، به طور تقریبی حدود یکماه و یا کمتر طول می‌کشد تا کارت خودرو به دست شما برسد که این مساله را می‌توانید با مراجعه به سامانه رهگیری مرسولات سازمان پست پیگیری کنید. به این ترتیب که پس از ورود به سایت و انتخاب گرینه کارت خودرو، با وارد کردن شماره پلاک خودرو می‌توانید آن را پیگیری کنید.

5- هزینه تعویض پلاک خودرو در سال 1401 چقدر است؟

فاکتورهایی همچون ارزش و قیمت خودرو در تعیین هزینه تعویض پلاک اثر دارند. به طور کلی برای سال 1401 هزینه پایه 250 هزار تومان در نظر گرفته شده است که توسط پیمانکار و یا کارگزار وصول می‌شود. از این هزینه 150 هزارتومان آن مربوط به هزینه تولید، فک و نصب پلاک است و 100 هزارتومان آن مربوط به عوارض دولتی است که به حساب خزانه دولت واریز می‌شود. در نظر داشته باشید که این هزینه پایه محسوب می‌شود و برای خودروهای داخلی و وارداتی متفاوت است.

6- هزینه تعویض پلاک را چه کسی می‌پرازد؟

پرداخت هزینه تعویض پلاک به جز هزینه‌های خلافی با خریدار است.

 

نکات مهم در هنگام دریافت نوبت دهی

  1. در هنگام مراجعه مطمئن شوید که مدارک مورد نظر را به همراه دارید.
  2. در حال حاضر برای هر متقاضی امکان رزرو فقط یک نوبت در مراکز تعویض پلاک وجود دارد. جهت ارایه خدمت به سایر مراجعین، از رزرو نوبت تکراری خودداری فرمایید.
  3. حداقل 10 دقیقه قبل از زمان رزرو شده در مرکز تعویض پلاک حضور یابید. با توجه به زمانبندی انجام شده جهت خدمت رسانی بهتر به سایر مراجعین به مراکز تعویض پلاک ، در صورت عدم مراجعه به مرکز مربوطه در روز و ساعت مقرر ، نوبت شما به صورت خودکار توسط سامانه باطل می شود.
  4. کلیه اطلاعات ثبت شده در سامانه ، در هنگام ورود به مرکز تعویض پلاک کنترل می گردد و فقط به دارنده کد ملی یا وکیل قانونی و خودرو با شماره پلاک ثبت شده در نوبت، اجازه ورود داده می شود.
  5. برای متقاضیانی که رزرو نوبت انجام دهند اما در زمان مقرر به مرکز تعویض تعویض پلاک مراجعه ننمایند محدودیتهایی در رزرو نوبت های آتی ایجاد خواهد شد. بنابراین،در صورت انصراف از مراجعه به مراکز تعويض پلاک، به منظور استفاده از حداکثر ظرفيت مراکز و امکان ارائه خدمات به ساير متقاضيان، بلافاصله نوبت خود را ابطال و لغو نماييد.

     

مشاهده هزینه و مقدار مالیات نقل و انتقال خودرو

استعلام پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو

محاسبه مالیات نقل و انتقال خودرو

سامانه مالیات نقل و انتقال خودرو

محاسبه آنلاین مالیات نقل و انتقال خودرو